Over ons

Het begon met “Arriere de la Course, een podcast over wielrennen”…..

Profwielrenner Peter Koning (o.a. deelnemer van de Vuelta) en wielergekken Wilco Kenter en Michiel Beemster vonden dat al dat onderlinge gelul over wielrennen maar eens omgezet moest worden in een format, de podcast was geboren. Dat het ‘gelul’ over wielrennen anderen ook beviel, bleek gauw, al snel luisterden veel mensen de podcast en bleek het een blijvertje te zijn.

Ambitieus wilden de mannen meer, ze wilden groeien en nog meer potentiele luisteraars bereiken. We moeten iets leuks bedenken wat de luisteraars aanspreekt, was de conclusie, maar wat?

Koffie? Nee, dat was er genoeg. Wielerpakjes? Nee, al veel te veel? Maar wat doen? Bier? Ja bier, dat kon wel eens wat zijn, want wat drink je na een rondje gefietst te hebben en wat drink je tijdens het kijken van koers? Juist; BIER.

Wat past nou goed bij het wielrennen en wat verpakt de lol die we hebben in een mooie naam. Wielerlol? Nee, meer een naam voor een snoepje of een lolly, veel te zoet. Herstelbier? Niet maatschappelijk verantwoord. KOERSPRET? Perfect vonden de mannen. Een naam, een idee over een etiket, maar dan, hoe maken we bier? 

Peter kon wel een mannetje die het misschien wel leuk vond om samen het idee uit te werken. En zo geschiede, 1 prof, 2 wielergekken en 1 bevlogen ondernemende bierbrouwer staken de neuzen bij elkaar. De bevlogen ondernemende bierbrouwer, Misaël van Leeuwen, luisterde naar het idee, dacht er 4 seconden over na en zei, perfect. Ik heb een prachtig recept ontwikkeld, wat perfect is voor de Koerspret, proef het maar eens. Een licht zuurtje, fruitige afdronk en een goede kleur, het proefbiertje was perfect. 6 weken later had van Leeuwen de eerste 2000 liter gebotteld, Koerspret was geboren.

Helaas.. je BENT NIET OUD GENOEG.

We zien je graag na je achtiende verjaardag terug! Ben je toch al meerderjarig? Wis dan je cachegeheugen en probeer het opnieuw.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?